VPN er meget nyttige, uanset om du er ude at rejse i verden eller bare bruge offentlig Wi-Fi på en café i din hjemby. Men du behøver ikke nødvendigvis at betale for en VPN-tjeneste – du kan være vært for din egen VPN-serveren derhjemme.

Dit hjem internetforbindelse s upload hastighed vil virkelig noget her. Hvis du ikke har meget upload båndbredde, kan du bare bruge en betalt VPN-tjeneste. Internet-udbydere tilbyder som regel meget mindre upload båndbredde end de gør download-båndbredde.

Et hjemme VPN giver dig en krypteret tunnel at brug, og det ville endda give dig mulighed for at få adgang til landespecifikke tjenester uden for landets grænser – så du kunne bruge Netflix osv, når du er ude at rejse uden for Danmnark. Det ville også give dig adgang til dit hjemmenetværk.

Du kunne også tillade andre mennesker at oprette forbindelse til dit hjemmenetværk, hvilket gør det nemt at give dem adgang til serveren, du er vært på i dit net. Dette vil give dig mulighed for at spille pc-spil på et helt nyt level i hastighed og forbindelse til dit game.

Få en router med VPN Capabilities

Frem for at forsøge at gøre det selv, kan du købe en bygget løsning. Dyre routere kommer ofte med indbygget VPN-servere – bare kig efter en trådløs router, der reklamerer VPN server support. Du kan derefter bruge routerens web-interface til at aktivere og konfigurere VPN-severne.

Husk at tag en overvejelser og vælge en router, der understøtter den type VPN, du vil bruge.

Internet Router

Få en router, der understøtter DD-WRT eller andre tredjeparts firmware

Tilpasset router firmwares er grundlæggende nye operativsystemer, du kan Flash på din router, der erstatter routerens standard operativsystem med noget nyt. DD-WRT er en populær en, og OpenWrt vil også arbejde godt.

Hvis du har en router, der understøtter DD-WRT, OpenWrt, eller en anden tredjepart router firmware, kan du flash den med at firmware og få flere funktioner. DD-WRT og lignende router firmwares omfatter indbyggede VPN server support, så du kan være vært for en VPN-server selv på routere, der ikke kommer med VPN-server-software.

Vær sikker på at afhente en understøttet router – eller tjekke din nuværende router for at se, om det er understøttet af DD-WRT. Flash tredjeparts firmware og sætte VPN-serveren.

PPTP Server

Lav din egen dedikeret VPN Server

Du kunne også bare bruge VPN-server-software på en af ​​dine egne computere. Men du vil sikkert gerne bruge en computer eller enhed, der er på hele tiden, ikke en stationær pc du slukker, når du forlader hjemmet.
Hvis du har en computer, der er på hele tiden, kan du blot installere en OpenVPN server eller en lignende server og være vært for en VPN-server på der. VPN-servere er tilgængelige for alle operativsystemer, fra Windows til Mac til Linux. Du bliver bare nødt til at sende de relevante porte fra din router til computer, der kører serversoftwaren.

Windows tilbyder en indbygget måde at være vært for VPN, og Apples server app giver dig også mulighed for at oprette en VPN-server. Husk hvad du laver, når du konfigurerer en server med disse.

Der er også mulighed for at rulle din egen dedikeret VPN-enhed. Du kunne tage en Raspberry Pi og installere OpenVPN server-software, gøre det til en let, low-power VPN-server. Du kan også installere andre server software på den og bruge den som en multi-purpose-server

VPN Server

Hosting af VPN Server

Du kunne os få din VPN Server host på en server ved en webhotel hosting udbyder på deres server. Så ville du kunne undgå og have en server der hjemme.