Din hjemmeside vil blive markeret som “ikke sikkert” i en webbrowser, hvis det ikke giver nogen kryptering af de data, som passerer mellem hjemmesiden brugeren og webstedet.
Disse data kunne omfatte ting som brugernavne og adgangskoder, data fanget i online-formularer, kommentarer, kreditkortoplysninger, eller enhver anden form for data, herunder blot anmoder websider fra webstedet.
Uden kryptering, er data gået i “almindelig tekst”, hvilket betyder, at hvis nogen finder en måde at opfange data, kan de nemt se, hvad der blev sendt af brugeren. Dette er en klar sikkerhedsrisiko.

Hvorfor er det et problem?
En usikker hjemmeside er ikke nødvendigvis et problem, men i stigende grad det anses for god praksis for webstedsejere at give kryptering, så deres brugeres data gøres sværere at opfange af hackere.
Jo mere værdifulde data, desto mere nødvendigt bliver det at give kryptering. For eksempel, en statisk hjemmeside med nogen former, som opsamler ingen data fra brugere, velsagtens ikke behøver kryptering.
Betragtninger, en hjemmeside, som har en online butik, indsamle kreditkortoplysninger, helt sikkert ville kræve de højeste niveauer af kryptering for at holde det brugernes data sikkert
Er der sanktioner for ikke at have et sikkert websted?
Søgemaskiner som Google har sagt siden 2014, at alle websteder skal være sikker. Til dette formål, er Google nu at anvende en meget lille straf til hjemmesider uden kryptering, hvilket gør det lidt sværere for disse lokaliteter, der skal findes i søgninger. Så for sikkerhed, søgning ranking, og høflighed til dine brugere, er det en god idé at give kryptering.
Hvordan fjerner jeg meddelelsen “ikke sikkert” fra min hjemmeside?
Når du installerer kryptering på din hjemmeside, vil browseren stoppe siger “ikke sikkert”, og i stedet vil vise en grøn hængelås ikon. Dette er en betroet symbol, som brugerne forstår betyder, at deres data bliver overført sikkert.
Tjek vores artikel om, hvordan du fjerner “ikke sikkert” varsel fra din hjemmeside ved at installere et SSL certifikat.