Kendskab til hvem, hvad, hvor og hvordan om dine besøgende er særdeles nyttig for at få en idé om din brugerbase.

  • Hvem – Ved at bruge en IP-adresse, er det muligt at vide, hvor en web-surfer er geografisk placeret.
  • Hvad – Hvilke sider gjorde surfer syn på din hjemmeside?
  • Hvor – Var surfer henvist fra et andet site, søgemaskine? Har de få dit websted bookmarked?
  • Hvordan – Hvor længe var surfer på dit websted?

Alle disse oplysninger og meget mere kan leveres til dig uden at bryde dine besøgende, dvs ingen cookies skal placeres på den besøgendes computer til at indsamle disse data. Med en anstændig statistik program, du vil være i stand til at finde ud af, hvor mange mennesker har bookmarked dit websted, hvor længe den gennemsnitlige besøg er, hvad er dit websted mest populære sider.

Statistik Terminologi

Der er ikke meget brug for en detaljeret trafik analyse rapport, hvis de nævnte betingelser ikke bliver forstået af læseren. Nedenfor har vi en ordliste af web statistik ordforråd til at gøre din web-analyse rapporterer mere informativ:

Uniques / unikke besøg – antallet af unikke besøgende, du havde for den givne periode. Eksempel: Hvis der kun var en enkelt person, der har besøgt din hjemmeside, og besøgte 1.000 separate gange på en dag, ville unikke besøg bare være én. Det unikke er afhængig af IP-adressen på den besøgende.
Besøg – De samlede besøg, ignorerer entydighed, at en hjemmeside recieves i en given periode. Brug det samme eksempel som ovenfor, ville de samlede besøg være 1.000 for dagen.
Sidevisninger – Hver gang en webside er indlæst det er nævnt som en sidevisning.
Hits – Hver server anmodning tælles som et hit, så hvis du har en webside med 15 billeder, så vil der være flere (15 +) hits per side view.
Direkte adresse & Bogmærker – Beløbet dækker de mennesker, der tilgås din hjemmeside via deres bogmærker eller indtastet din webadresse manuelt.
Henvisende & Referral URL – Den web-adresse, hvor den besøgende fulgte et link til at nå dit websted. Dette er en fantastisk måde at finde websteder, der har tilknytning til dit indhold!

populære statistikprogrammer

Der er mange pålidelige statistikker programmer til rådighed, lige fra de mest basale til en komplet pakke rettet mod virksomhederne. Herunder er en liste over populære statistiske programmer, der opfylder forskellige behov.

Webalizer – Det er en af ​​de mest grundlæggende af de statistiske programmer til rådighed, men det er fuldt funktionsdygtig. Grafiske og numeriske data vises for månedlige, dagligt, og hver time tidsspand. Derudover kan du holde styr på dine top referrers og det populære søgetermer, der fører folk til dit websted.

AWStats – AWStats forbedrer Webalizer ved at tilføje ekstra funktioner kombineret med et mere professionelt interface. Tilføjet featres: spore unikke besøgende, forbedret søgemaskine overvågning, længde af besøg, og meget mere. AWStats er en af ​​de bedste gratis statistik program til rådighed.

Urchin – Urchin viser en omfattende web analytisk suite for dem, der har mest brug for detaljerede oplysninger om web site trafik og besøgendes adfærd. Sådanne detaljerede oplysninger kommer på en stejl pris (en licens nærmer sig 1.000 $ mærket), der gør dette produkt rettet mod virksomheder og personer med et betydeligt budget.