Webhotel Guide

Denne guide er skrevet for begyndere, såvel erfarne webmastere. Der findes en jungle af webhoteludbydere og de er ikke alle sammen lige gode. Når du har læst denne guide. Er du vidende om hvilke ting du skal særligt ligge mærke til når du vælger en ny webhotel-udbyder.

LINUX ELLER WINDOWS?

Dette kommer helt an på hvilken hjemmesidekode der er brugt til dit website. De fleste har behov for et Linux webhotel. Der kan køre dynamisk kode, som PHP der bruges af en lang række CMS (Content Mangement System). Hvilket overordnet er en betegnelse for et system til at håndtere indhold på en hjemmeside, som det engelske navn antyder. Der findes flere tusinder af disse systemer. WordPress er nok verdens mest kendte CMS der bruges dagligt af flere millioner bloggers til at håndtere deres indhold på deres blog. Nogle CMS bruger ASP og ASP.net hvilket er et af Microsofts produkter og kræves derfor en Windows Server. Undersøg hvilket CMS du skal bruge, samt hvilken kode det er skrevet på (ASP.net, ASP eller PHP). En række Windows servere med IIS kan også køre PHP.


HVAD SKAL DIT WEBHOTEL BRUGES TIL?

Dette er du sikkert allerede afklaret med. Hvis dit webhotel skal bruges til en ganske almindelig WordPress blog. Hvilket er ét af de største og nok mest brugervenlige blog systemer. Ville det være rart at webhoteludbyderen havde WordPress, som ”1-click-installer”. Hvilket vil sige at man kan installere en WordPress blog med ét klik. I stedet for at skulle downloade WordPress og derefter oploade det til din webhotelserver. Hver webhoteludbyder har sin målgruppe og services. Derfor kan man ikke overordnet sige at én webhoteludbyder er den bedste.


HVOR MEGET TRAFIK HAR DIN HJEMMESIDE BEHOV FOR?

Hvad er trafik? Hver gang en besøgende besøger din hjemmeside bliver der brugt noget af båndbredden hos udbyderen. Derfor tager udbyderen penge for denne trafik. Da udbyderen ikke har ubegrænset båndbredde, samt der skal være nok båndbredde til alle hjemmesider. Hvis du allerede har en hjemmeside. Er det ofte muligt at aflæse i kontrolpanelet hvor meget trafik den hjemmeside har brugt. Derved ved du hvor meget trafik din hjemmeside har behov for at fungere. Hvis du modsat ikke før har haft nogen hjemmeside. Skal du ikke regne med den store trafik i starten fra søgeresultater. Da en ny hjemmeside ikke vil have gode placeringer i søgeresultaterne. Det er noget man skal kæmpe for og kan fremme søgemaskineoptimering og godt indhold. Mange udbydere tilbyder webhoteller med ”Ubegrænset trafik”. Det der skal forstås ved dette at man har ubegrænset trafik for ens website indtil, udbydere synes det er misbrug eller påvirker tilgængeligheden for andre website. Dette fremgår ofte ifølge betingelserne hos udbyderen. For et nyt website vil 1-2 GB trafik om måneden være rigeligt eller ”Ubegrænset trafik”. Visse udbydere tilbyder ikke mulighed for at købe ekstra trafik. Ofte skal man opgradere sit webhotel. Hvis man overskrider trafik grænsen kan udbyderen lukke ned for sitet.